top of page
Zoeken


Christine Köning
26 jan2 minuten om te lezen
Blok 5: verplicht product onderzoek: moet dat?
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung . Het bestaat uit twaalf...
11 weergaven


Christine Köning
6 jun 20244 minuten om te lezen
Blok 4: de mystiek van Alpenkazen en de beoordeling van kaasmelk
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung . Het bestaat uit twaalf...
187 weergaven


Christine Köning
25 feb 20244 minuten om te lezen
Blok 3: 'Die Milch lebt!'
' Die Milch lebt!' Het is de hartenkreet van Dr Josef Hüfner, een oproep op maandagochtend tijdens de eerste voordracht, om melk met...
147 weergaven


Christine Köning
20 jan 20244 minuten om te lezen
Blok 2: (in)stabiele zachte kazen?
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung.Het bestaat uit twaalf...
172 weergaven


Christine Köning
31 okt 20232 minuten om te lezen
Bewaring van zachte wit-florakazen
Het bewaren van kaas is een vak. Bewaren van zachte wit-florakazen nog meer. Bij ons zijn dat de Witte van Köning en de Allemansvriend....
149 weergaven


Christine Köning
22 okt 20231 minuten om te lezen
Blok 1: wonderlijke herkauwers en magie van melk
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung in Duitsland. Het bestaat...
187 weergaven


Christine Köning
12 okt 20232 minuten om te lezen
Handgeschept, wat brengt dat?
Al onze kaas scheppen we vanaf dit jaar (2024) met de hand uit. In de overtuiging dat dit een extra kwaliteit brengt. Voor de Päölkes was...
229 weergaven


Christine Köning
26 sep 20231 minuten om te lezen
Waarom vakopleidingen er toe doen voor een kaasmaker
'Back to school'. Zo voelt het en is het ook. Ik begin aan een drie jarige opleiding in Duitsland met de naam 'Staatlich geprüfte...
169 weergaven
bottom of page