ONS VERHAAL
In 2014 begon Christine Köning in een kleine ruimte met het maken van de eerste kaasjes. De Witte van Köning zag het licht; een zachte kaas met witflora van rauwe koemelk. Later volgden er meer kaasjes en breidde het assortiment uit.
In de afgelopen jaren is de kaasmakerij gestaag gegroeid, in productie, in kwaliteit, in team-omvang. Wat niet veranderd is, zijn de uitgangspunten. Ambachtelijke technieken, rauwe melk, zodat de kazen het eigen karakter van de melk laten zien.

Project 'rauwmelkse zachte kazen in de achterhoek, maken en leren'
De kaasmakerij is gebouwd met steun van Leader Achterhoek (Provincie Gelderland, gemeente Bronckhorst). De melk wordt rauw en koewarm verwerkt. Er is er een ontvangstruimte met zicht op de ruimte waar de kazen worden gemaakt. De kaasmakerij is uitgerust met een energiezuinige koeling zonder synthetische koelmiddelen en met een warmtepomp. Ook de aanleg van een struweelhaag op de boerderij maakt deel uit van het project om bij te dragen aan het coulisselandschap van de Achterhoek. De kaasmakerij werkt samen met vakopleidingen, gastronomie en detailhandel in de Achterhoek en ondersteunt zo de kaascultuur in de regio.




