Create Your First Project
Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started
Petemoei
Zacht, smeuïg, beetje excentriek, Petemoei ≈ peettante, goede fee ≈ omdat koeien ook zorg dragen voor elkaars kalveren.
Zacht lactisch kaasje met witflora. Een ribbelig huidje op de kaas met daaronder een smeuïg zuivel. Romige en frisse zuren, heel aangenaam voor aan het begin van het kaasplateau of heerlijk met een salade of gegrild op een toast.
Ingredienten:
rauwe koemelk, zuursel, zout, stremsel, rijpingscultuur.
Gewicht: 180 gram
Formaat: 8 cm doorsnede 3-4 cm hoogte
Rijping: minimaal drie weken
Zachte kaas, lactisch gestremd
Witflora korst: Geotrichum candidum
Rauwmelks, koemelk
Dierlijk stremsel
Handgezouten
Award: Goud Cum Laude Zachte kaas 2018, Bond van Boerderij Zuivelbereiders